18 augusti 2013
19:00

Svartbjörnsbyn

Referat: Unbyns IF - Svartbjörnsbyn

I hemmaderbyt mot Björns mönstrar vi Marcus i mål. Backlinje frv Erik, Niclas, Patrik, Aidan. Mittfält frv Jarro, Simon, Kris och Linus. Danne och Martin framåt. Avbytare Kribbo, Dilman, Nordan, Burman (och i viss mån Mats).

Matchen börjar med att Björns tar initiativet och rullar mycket boll på mitten. Vi ligger bra i försvarspositionerna precis enligt matchplanen. Vi känns giftiga i våra omställningar som går fort där Martin och Danne hotar bra på djupet. Efter ca 20 minuter tar vi ledningen då Martin kan skarva bollen till Danne som blir sopren och drar målisen och lägger in den. Sen kan vi ta ledningen med 2-0 efter en fin rusch där Simon komemr runt på kanten och kan spela in till Martin som felvänd ändå kan svepa in bollen. Halvleken fortsätter på samma sätt med att Björns har bollen mycket, och vi har dom farliga chanserna, bla har Dilman en stänkare i ribban och Kribbo så när kan dra in returen. Tyvärr kan dom reducera i slutet efter lite tjorv i vårt försvar (det enda misstaget skulle det visa sig).

I andra fortsätter matchen ungefär som i första. Vi har inte riktigt lika klara chanser, men Danne har ett friläge, Martin ett par bra raider på kanten. Linus likaså.

Mycket bra försvarsspel hela linjen, Marcus i mål säker på alla höjdbollar. Backlinjen också säker och kan rensa bort dom halvchanser som Björns har. Erik har mycket att göra på sin kant och räddar oss i slutet med en bra brytning. Mittfältet jobbar hårt. Kris och Simmon bra i positionerna vilket är mycket viktigt och nåt vi pratade om innan. Kanterna jobbar vi hårt på med Linus och Jarro som gör sin bästa halvlek i år i första. Dilman, Nordan och Kribbo avlöser bra och är så nära att avgöra matchen. Danne och Martin hotar bra på djupet.